Ur mina Asperger upplevelser – att uppleva världen ur mina ögon!

Jag föreläser om tvång (OCD) som har haft sedan 7 års ålder, ångest och hur det är att leva med Aspergers syndrom ur ett inifrån perspektiv samtidigt som man skall vara den “duktiga killen” och ha höga prestationskrav, vilket ledde till att jag gick in i väggen och fick erfara en Psykos.

Att gå från funktionshindrad till livsduglig om hur det är att leva med Asperger syndrom, OCD (Tvångssyndrom) och generaliserat ångestsyndrom. Är utbildad Hjärnkollsambassadör och föreläsare i nätverket Brobyggarna och vill nå ut min historia för att hjälpa andra.

Många av oss som har Aspergers syndrom blir ofta missförstådda av omgivningen eftersom vi fungerar på ett annorlunda sätt. Eftersom jag talar utifrån egna erfarenheter och ofta har upplevt situationerna på ett annat sätt än omgivningen, blir mina föreläsningar annorlunda jämfört med när t ex läkare föreläser om Aspergers syndrom. Därför brukar mina föreläsningar bli mycket uppskattade.

 

I föreläsningen ingår bland annat:
– Vad är Asperger syndrom?
– Uppväxten med ett funktionshinder – barndom, motoriken, ensamheten, skoltid och vuxenlivet
– Vad jag tycker om att få en diagnos
– OCD, Ångest och GAD
– Mitt liv idag
– Mina svårigheter och styrkor
– Bemötande
– Vändningen

Varför föreläser jag? För att jag vill hjälpa andra! Det finns många tabuer och fördomar runt psykisk ohälsa samt runt mina diagnoser. Jag vill hjälpa till att rasera fördomarna för att alla oavsett olikheter skall vara lika mycket värda för vi är alla lika mycket värda.

Jag anpassar alltid innehåll och tid i mina föreläsningar efter åhörargruppen.
Hjärtligt välkommen!